Intercity Logo
Πληροφορίες: 8000 77 89
Τα νέα μας
Εδώ μπορείτε να δείτε όλα μας τα νέα όπως επίσης και να ενημερωθείτε για όλες τις αλλαγές των δρομολογίων και προγραμμάτων.

Facebook Friends

Για περισσότερες πληροφορίες
παρακαλώ επικοινωνήστε
μαζί μας:


Κιλκής 4
Μέγαρο Κύζη
Διαμ. 101
Τ.Θ 40172
6015 Λάρνακα

Δωρεάν κλήση: 8000 77 89
 
Τηλ: +357 24 643493
Φαξ: +357 24 643492
 

Back to listing

11+1 Συμβουλές για Ασφαλή Οδήγηση σε Βρεγμένο Οδόστρωμα - Οι οδηγίες της Αστυνομίας

18/01/2019
Ο βροχερός καιρός, μπορεί να καταστεί επικίνδυνος για την οδήγηση. Οι βροχές, μπορούν να επηρεάσουν την ορατότητα του οδηγού, ενώ το νερό που συσσωρεύεται στο οδόστρωμα, πιθανόν να επηρεάσει το κράτημα του οχήματος στο δρόμο, ή να καλύψει κάποια επικίνδυνα σημεία του δρόμου.

Για να κινηθούμε με ασφάλεια στο οδικό δίκτυο, με το αυτοκίνητό μας, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας και να λαμβάνουμε κάποια μέτρα, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Πριν από την οδήγηση: 

1. Βεβαιωνόμαστε ότι οι υαλοκαθαριστήρες δεν είναι φθαρμένοι και ότι υπάρχει αρκετό νερό στο δοχείο για το πλύσιμο του ανεμοθώρακα.
  
2. Πριν βγούμε στο δρόμο, ελέγχουμε ότι τα φώτα του οχήματός μας, τα φλάς, το τιμόνι, ο συμπλέκτης, τα φρένα και το γκάζι, λειτουργούν κανονικά. Ελέγχουμε επίσης ότι τα ελαστικά του οχήματός μας, έχουν τόσο το προβλεπόμενο βάθος πέλματος όσο και τη σωστή πίεση. Το κανονικό βάθος πέλματος συμβάλλει στην αποφυγή της πλαγιολίσθησης και της υδρολίσθησης.

3. Με την είσοδό μας στο αυτοκίνητο, είναι πολύ πιθανό τα παπούτσια μας να είναι βρεγμένα και να γλιστράνε εύκολα από τα πεντάλ. Γι’ αυτό τρίβουμε τις σόλες στο πατάκι του αυτοκινήτου πριν βάλουμε μπροστά τον κινητήρα. 

Κατά τη διάρκεια της οδήγησης:

4. Φροντίζουμε να έχουμε πάντοτε τα φώτα πορείας του οχήματός μας αναμμένα. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνουμε τους άλλους οδηγούς να διακρίνουν το όχημά μας.

5. Τα κλειστά παράθυρα κατά τη διάρκεια της βροχής οδηγούν γρήγορα στο θάμπωμα των τζαμιών, γι’ αυτό χρησιμοποιούμε το σύστημα κλιματισμού – αέρα, για το καθάρισμα των τζαμιών.  

6. Η βροχή αυξάνει την ολισθηρότητα του δρόμου. Ειδικά στο ξεκίνημα της βροχής, οι δρόμοι μπορεί να γίνουν εξαιρετικά ολισθηροί. Γι’ αυτό οδηγούμε πάντοτε με προσοχή και με απόλυτη συγκέντρωση στο δρόμο και κρατούμε μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.   

7. Επίσης μειώνουμε την ταχύτητα του οχήματος μας. Η χαμηλή ταχύτητα, επιτρέπει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια επαφή του πέλματος με το δρόμο, πράγμα που οδηγεί σε καλύτερη πρόσφυση.

8. Στη βροχή το προσπέρασμα θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, διότι ο υπολογισμός της ταχύτητας των άλλων αυτοκινήτων είναι πιο δύσκολος και η απότομη αλλαγή λωρίδας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου.

9. Είναι πιθανό η δυνατή βροχή να σχηματίζει χείμαρρους, οι οποίοι μπορεί να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνοι. Για το λόγο αυτό αποφεύγουμε να περάσουμε μέσα από νερά που κινούνται, εάν δεν μπορούμε να έχουμε ευρύτερη εποπτεία του περιβάλλοντος.   

10. Σε μέρη όπου έχει «μαζέψει» πολύ νερό, κινούμαστε πολύ σιγά. Θυμόμαστε πάντα ότι όσο περισσότερο νερό σηκώσει το αυτοκίνητο με το πέρασμα μας, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η πιθανότητα να βραχούν τα ηλεκτρικά τμήματα του κινητήρα.

11. Όταν κινούμαστε σε κατοικημένες περιοχές, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στους πεζούς που κινούνται σε πεζοδρόμιο ή σε όσους περιμένουν σε στάση λεωφορείων, προς αποφυγήν ανεπιθύμητων καταστάσεων (βρέξιμό τους).

11+1. Πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας, αυτές τις βροχερές μέρες, είναι καλό να ενημερωνόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο. Τέτοια ενημέρωση μπορούμε να λάβουμε από την ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com, το application της Αστυνομίας για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και tablets, καθώς και τους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, μπορούμε να λάβουμε τέτοια ενημέρωση μέσω των ραδιοφωνικών σταθμών και τον δελτίων ειδήσεών τους.

Aνακοίνωση Αστυνομίας Κύπρου Ταξιδεύετε πολύ στην Κύπρο; Γιατί δεν δοκιμάζετε τα μηνιαία ή ετήσια εισιτήρια μας!  
 
  Επιλογές
 


 
Κιλκίς 4, Μέγαρο Κίζη,
Διαμ.101, Τ.Θ 40172,
    6301 Λάρνακα
     
 
Δωρεάν Κλήση: 8000 77 89
Τηλ: +357 24 643493
     
  Φαξ:+357 24 643492

 

Copyright © 2014 www.intercity-buses.com    All rights reserved.   Design by: LightBlack
Terms of Use | Privacy Policy